Ervaringen

Ervaring Saskia

De Jaargroeicirkel was een fantastische reis naar verdere ontwikkeling als mens én als leidinggevende. Heel bijzonder om de kracht van de cirkel te ervaren, waarin ik individueel werkte aan mijn eigen doelen en tegelijkertijd in volledige verbinding was met de andere deelnemers. Annemiek en Mirjam vullen elkaar perfect aan en weten een veilige omgeving te creëren waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn, er ruimte is voor humor en als het nodig is de confrontatie ook niet uit de weg gegaan wordt. Ontzettend waardevol om dit mee te hebben mogen maken en dagelijks te merken hoe de Jaargroeicirkel mijn leven heeft verrijkt. Ik heb geleerd om te gaan staan voor wie ik ben en kan nu vanuit authenticiteit in contact zijn met de mensen om me heen. 

Saskia Borghols, Manager Veilig Thuis

 

Ervaring Eline 

Eline te BoekhorstIk wilde graag deelnemen aan de Jaargroeicirkel omdat ik niet meer helemaal lekker op mijn plek zat in de functie op mijn werk. Vragen als ‘waar krijg ik energie van?’ en ‘waar lekt mijn energie’ waren daarin aan de orde. Vanuit een zoektocht naar zingeving stapte ik de Jaargroeicirkel in.

Ik koos bewust voor een groep, vanuit de verwachting dat dit een extra verdieping zou brengen. Die verwachting is meer dan uitgekomen. De groep versnelde en verdiepte mijn persoonlijke ontwikkeling. De thema’s en emoties van anderen raakten me in mijn eigen verhaal. Soms vanuit herkenning, soms omdat ik daarmee een ander perspectief aangereikt kreeg. Door de veiligheid die gecreëerd werd in de groep was er veel ruimte om te ontdekken waar het écht over gaat.

Door de Jaargroeicirkel heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben. Het persoonlijk onderzoek wat ik deed tijdens de ontwikkel retraites heeft me meer zicht gegeven op wat ík kan toevoegen. Ergens voelde ik dat altijd wel wat verstopt in me sluimeren, maar hier kreeg het woorden en taal. Ik bracht het naar de oppervlakte, waardoor het nu veel meer als kompas kan dienen. Juist door (creatief) bezig te zijn met waardeonderzoek en mijn persoonlijke missie, door hierover te sparren met anderen, heb ik nu veel meer helder wie ik ben en wat ik te brengen heb. Het heeft me bevestiging en kracht gegeven. Meer zelfvertrouwen, waardoor ik steviger in mijn schoenen sta. Ik heb mezelf beter leren kennen en ik ben mezelf veel meer gaan omarmen in wie ik ben. Ik merk dat het daarmee veel meer is gaan stromen in mijn leven, qua carrière en ook privé. 

De 6 ontwikkelretraites brachten een bewustzijn op patronen en beschermmechanismen. Doordat we dit ook steeds vertaalden naar het dagelijks leven tussen de sessies ontstond een continue ontwikkeling. Na ieder blok schreef je een reflectie, waardoor alles zichtbaar werd en bleef. Dat was overigens niet alleen maar fijn. Ik ging anders kijken naar mensen om me heen en naar interacties. Waar ik vroeger de communicatie vaak niet aan ging, eigen verhalen ging maken of uiteindelijk vanuit opgebouwde lading feller in contact kon worden, heb ik nu geleerd het gesprek vanuit openheid steeds aan te gaan. Vanuit verbinding en ruimte. Dat heeft een diepgaand effect op mijn leven, niet alleen in werk, maar zeker ook in de relaties die ik onderhoud met de mensen die mij het meest dierbaar zijn. 

Ik had mezelf echt geen groter cadeau kunnen doen dan deel te nemen aan de Jaargroeicirkel. Persoonlijke ontwikkeling is zo verrijkend en de Jaargroeicirkel is daarin een geweldige voedingsbodem voor mij geweest. Samaya als locatie was heel prettig: huiselijk en rustgevend. En zoveel te zien in de omringende natuur. De sfeer van de retraites was liefdevol en veilig. Luchtig waar het kon, maar ook prikkelend om te zijn bij waar het pijnlijk was. Er was veel persoonlijke aandacht en er werd goed aangesloten op wat er nodig was, zowel in je individuele proces als voor de groep. Ik raad de Jaargroeicirkel zeker aan; als je wat vast zit, je je energie meer wilt laten stromen, als je meer in contact wilt zijn met jezelf en als je je dromen meer wilt leven.

Ervaring Martin

MartinIk werd getipt over de Jaargroeicirkel. Na de intake was ik gelijk enthousiast. Het idee om 6 keer 2 dagen in ontwikkel retraite te zijn sprak me erg aan. Om voor langere tijd stil te kunnen staan bij mijzelf en bij vraagstukken die me bezighielden. Ik was op zoek naar meer balans, meer authenticiteit en meer gronding. ‘Wie ben ik?’, ‘Waar sta ik voor?’, ‘Hoe blijf ik gegrond, ook als het lastig wordt?’. De Jaargroeicirkel heeft me gebracht dat er veel meer stevigheid en aanwezigheid in mijzelf is. Ik heb meer zicht gekregen op mijn eigen drijfveren en vanuit waar ik de keuze maak om iets wel of niet te doen. Meer stilstaan en voelen in mezelf bracht dat ik nu weet waar mijn inspiratie zit en waar het heen wilt stromen. Ik heb tools aangereikt gekregen om rustig te bouwen en toe te bewegen naar dat wat ik wil creëren. Daarin heb ik veel meer vertrouwen gekregen in mezelf en het pad dat ik bewandel. Ik heb mede door de Jaargroeicirkel geleerd om beter voor mezelf te zorgen. Hierdoor beweeg ik met toewijding stap voor stap naar mijn doelen. En blijken terugkijkend al die kleine stapjes inmiddels hele grote stappen te zijn.

Dat je in de Jaargroeicirkel met anderen op pad bent heeft voor mij een meerwaarde. De groep hield me steeds een spiegel voor. Er was openheid naar elkaar, in veiligheid en eerlijkheid. Het delen door anderen van hun persoonlijke vraagstukken hielp mij verder in mijn proces. Het oefenen en sparren met elkaar gaf herkenning en erkenning. De groep bracht mij energie en inspiratie. Daarnaast was er ook veel persoonlijke aandacht en tijd voor verdieping in mijzelf. Een fijne combinatie!

Wat mij betreft is de Jaargroeicirkel een aanrader voor een ieder die intrinsiek gemotiveerd en committed is om te groeien, om de confrontatie met zichzelf aan te gaan. De Jaargroeicirkel past bij avontuurlijke mensen, die openstaan voor andere invalshoeken. Die van de natuur houden, van de wisseling van de seizoenen en van de lessen die hierin liggen. De combinatie van westerse (persoonlijk) leiderschap visies gecombineerd met wijsheid uit andere tradities en stromingen maakt deze Jaargroeicirkel heel krachtig. Niet alleen het hoofd wordt aangesproken, maar ook het hart, het lijf, je spirit. Door aandacht te leren geven aan je intuïtie, aan weten op verschillende lagen. In de Jaargroeicirkel gaat het minder om modellen en kennis uit boekjes, het is een weg die meer je intuïtie en je voelen aanspreekt.

Ervaring Marika

“Ik kende Annemiek al als trainer en coach en ben altijd erg onder de indruk van haar communicatieve kwaliteiten. Daarom stapte ik ook vol overtuiging in de Jaargroeicirkel.

De Jaargroeicirkel heeft voor mij de perfecte combinatie van een concrete aanpak en ruimte voor spiritualiteit, lichaams- en energiewerk en werken met en in de natuur. In retraite op een schitterende stille locatie met ruimte om aan jezelf te werken en tegelijkertijd te leren van anderen onder begeleiding van bekwame coaches.

Door op allerlei verschillende manieren jezelf te bekijken en te ontleden kom je steeds dichter bij de kern. Ik had het gevoel wat stil te staan in mijn leven. Tijdens de Jaargroeicirkel heb ik ontdekt wat er echt toe doet in mijn leven. De connectie met magie, speelsheid, voelen (in mijn lichaam) en spiritualiteit was ik kwijt. Zowel in mijn privé als in mijn werkzame leven. 

De Jaargroeicirkel gaf me steeds meer zicht op hoe het kwam dat ik dat kwijt geraakt was én hoe ik het ook weer terug kan brengen in mijn leven. Ik ben me gaan verdiepen in boeken, ben workshops gaan volgens rondom Geweldloze Communicatie. Mijn leven fleurt ervan op! Door er zo mee bezig te zijn lijken er ook steeds meer dingen op mijn pad te komen. Net dat ene boek. Die vriendin die me vraagt mee te gaan naar een cursus. 

Eigenlijk zou iedereen moeten  investeren in zichzelf en zich in laten schrijven voor de Jaargroeicirkel.  Om je een jaar lang telkens 2 dagen terug te trekken om jezelf te leren kennen en te kunnen groeien. Wat je dan ophaalt daar heb je een leven lang plezier van.”

Eén van onze deelnemers vertelt

De retraite momenten van de Jaargroeicirkel vormden voor mij hele fijne en waardevolle dagen om tot mezelf te komen. Zeker in het begin merkte ik hoeveel ik in mijn hoofd zat als ik er aan kwam. De natuur, de rust, het uitgenodigd worden om bezig te zijn met mezelf hielpen om meer te gronden en te aarden. Dat integreer ik nu bewuster in mijn leven thuis. Ik wandel meer, het is een moment om de stroom die voortkomt uit verantwoordelijkheden van mijn werk als teamleider en vanuit mijn privé-leven even te doorbreken en te kanaliseren. Oplaadtijd nemen is daarmee niet langer meer een sluitstuk voor mij.

De opbouw van de Jaargroeicirkel zit mooi en goed in elkaar. Je doorloopt een soort ‘u’. De eerste blokken ga je de diepte in. Het schudde me in een aantal stukken echt los en wakker. Vervolgens bouw je dat ook weer verder op, door te kijken hoe je concreet dingen anders kan doen: door middel van plannen, organiseren en andere keuzes maken. Daar zit voor mij nog steeds wel een uitdaging. Ik heb dingen in gang gezet, in patronen zijn dingen aan het veranderen, maar soms gaat dat ook nog traag.

De oefeningen en werkvormen die aangereikt worden zijn krachtig. Ze maken dingen op zijnsniveau zichtbaar. Dat was soms ook confronterend. Maar daarmee heeft het me wel veel zicht gegeven op mijn patronen. Door de zelfanalyses weet ik beter wie en wat ik ben en dat ben ik meer gaan omarmen. Dat is de waarde van dit jaarproces voor mij. De combinatie met lichaamswerk was voor mij ook waardevol, het bracht me meer in mijn lijf. 

Samaya als locatie is prachtig. De sfeer en begeleiding tijdens de blokken is heel prettig. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ik ben blij dat ik ingestapt ben in de Jaargroeicirkel. Je gaat echt naar je essentie. Het is wel een proces dat commitment vraagt. Het is goed om je dat aan de voorkant te realiseren. Want dan kan je er ook echt uithalen wat aan potentie in dit traject zit.