‘Mastering others is strength. Mastering the self is true power’
Lao Tzu

Jaargroeicirkel

Gun jezelf tijd om door middel van de Jaargroeicirkel te ademen, mediteren, te vertragen en te verbinden met de natuur.

Je krijgt inzicht in waar je precies staat in je werk en je leven op dit moment. Je komt tot rust, fysiek en mentaal. Je herstelt of verdiept het contact met je intuïtie en leert hoe je deze in je werk kunt gebruiken. Je krijgt zicht op je persoonlijke missie en gaat na elke tweedaagse retraite naar huis met een concreet plan. Je krijgt een heldere blik op je eigen toekomst waarin ruimte is voor plezier, gemak en een zinvolle maatschappelijke bijdrage. Je leert hoe je dicht bij jezelf kunt blijven als je je in het oog van de storm bevindt.

Wij geloven dat antwoorden op complexe vraagstukken niet alleen te vinden zijn door erover na te denken. Ze zijn doeltreffender wanneer je daarbij je gevoel, je wijsheid en je intuïtie betrekt. Er is een subtiel, maar belangrijk verschil of je je laat leiden door je emoties, of dat het je lukt voorbij emoties en onbewuste overtuigingen antwoorden te ontdekken.

Er is moed voor nodig om dit proces aan te gaan. Er is ‘vertraging’ nodig, om de omstandigheden te scheppen waarin jij je je bewust kan worden wat er op diepere lagen in je leeft en te merken wat jij wil bijdragen, of wat je nodig hebt. Er is vertrouwen nodig en moed om je belemmeringen, angst, boosheid of ander ongemak onder ogen te zien.

Wanneer je dit proces aangaat, vind je meer balans tussen hoofd en hart, tussen intellect en wijsheid, tussen doen en zijn. Het helpt je je leven vorm te geven vanuit een diep gevoel van rust, ‘onder’ de dagelijkse onrust. Waarmee je zelfs in het oog van de storm bij jezelf kunt blijven. Je leert hoe je mee kan bewegen en in balans kan blijven in een veeleisende of turbulente (werk)omgeving. 

Inhoud programma

Inhoud programma

De opbouw van de retraites, wat je leert en welke werkvormen ingezet worden
Header voor wie

Voor wie

De vraagstukken en ontwikkelwensen die aansluiten bij de Jaargroeicirkel
Header locatie data kosten

Praktisch

De locatie, de data en de investering in financiën en commitment