Wat ga je leren?

boom

Programma

In de rust van een voormalig klooster werk je in zes tweedaagse retraites met jouw actuele uitdagingen en thema’s.
De retraites worden met elkaar verbonden door oefeningen en door zelf geformuleerde acties en doelstellingen. 

Wij nodigen je uit om
vanuit jouw verlangen en nieuwsgierigheid de weg naar binnen te maken
en vanuit jouw zielskracht en intuïtie de weg naar buiten vorm te geven.

Blok 1
De weg naar binnen. Versterken van de verbinding met jezelf. Contact met je lichaam, je hart. Contact maken met je eigen kracht en je uitdaging. Zelfcompassie versterken. Ontwikkelbehoefte voelen en benoemen, verhelderen en bekrachtigen.

Blok 2
Verdiepen
en verbinden met het verleden. Eigen geschiedenis verkennen, verhalen delen en in contact blijven met het hier en nu. Zelfcompassie verdiepen. Triggers en krachtbronnen leren kennen.

Blok 3
Verstillen
en verbinden met jouw verlangen, waarde en missie. Je gaat jouw verlangen actualiseren en visualiseren. Met elkaar uitdagingen concretiseren en vanuit je diepste kern een interne koers uitzetten.

Blok 4
Vrijmaken
van plezier om te creëren en oude belemmeringen en angsten voorzichtig leren zien en leren loslaten. Zijn wie je wilt zijn en doen wat je zelf zinvol vindt.

Blok 5
De weg naar de buitenwereld. Verwerkelijken en verbinden. Het verbinden van je behoefte met je omgeving en de mensen en de organisatie om je heen. Creëren in contact en in balans.

Blok 6
Plan voelen, zien, begrijpen en delen. Delen en vieren van kleine en grote successen. Zelfacceptatie; zijn wie je bent, in verbinding met je omgeving.

Wat je kunt verwachten

Je werkt intensief en in contact met anderen aan het vormgeven van je leven en werkt op een manier die aansluit bij wat jij werkelijk belangrijk vindt, vanuit je hoofd èn je hart. Je onderzoekt vanuit verschillende invalshoeken hoe jij wil omgaan met (maatschappelijke) veranderingen, spanning door werkdruk, balans tussen werk en privé, gezondheid en klimaat. Zo vind je jouw persoonlijke antwoorden op de uitdagingen van deze tijd. Na afloop van de Jaargroeicirkel heb je vaardigheden en kwaliteiten ontwikkeld die je de rest van je leven kunt inzetten om vanuit rust en stevigheid jouw koers te bepalen.

 • Verdiepende gespreksvormen en vaardigheden vanuit authenticiteit die toepasbaar en effectief zijn in je dagelijkse werk en leven.
 • Cirkelbewustzijn: je leert de onderstroom in gesprekken waar te nemen en gebruik te maken van ieders wijsheid. Je vergroot je kennis van groepsdynamische processen en krijgt concrete tools om authentiek en effectief invloed te nemen op het proces.
 • Authentieke leiderschapsvaardigheden die passen in deze nieuwe tijd: luistervaardigheden, positieve waarderende technieken en scherpe motivatievaardigheden. Het bespreekbaar maken van integriteitsvraagstukken.
 • Een persoonlijke reset. Je krijgt ruimte om gedurende het jaar je persoonlijk thema’s en vragen te bespreken. Je leert jezelf ruimte te geven om vanuit ontspanning naar jezelf en je persoonlijk leven en werk te kijken.
 • Zicht op belemmeringen en triggers die in jouw geschiedenis zijn ontstaan. Je versterkt je zicht op persoonlijke drempels en triggers en ontwikkelt innerlijke wijsheid waarmee je ze tijdig kunt herkennen en hanteren, met behoud van je authenticiteit.
 • Inspiratie en concrete tools om, na iedere tweedaagse, in je dagelijkse praktijk nieuwe inzichten vast te houden en daadwerkelijk vorm te geven.
 • Rust, van waaruit je jezelf beter leert begrijpen en leert accepteren. Je hebt meer kennis over je brein en je hebt mediteren een plaats in je leven gegeven. Een set tools om jezelf rustig en helder te maken, je op te laden en je te verbinden met je hart.
 • Een avondprogramma dat de verbinding met jezelf verdiept door meditaties, visualisaties en stilte.
 • Inspirerende samenwerking. De deelnemers aan de Jaargroeicirkel zijn een spiegel voor je leerproces en bieden een intensieve en inspirerende samenwerking.
 • Volop persoonlijke aandacht tijdens de blokken, waaronder twee individuele coachgesprekken.
 • De fijne sfeer van een prachtige locatie met een schitterende natuurtuin met volop ruimte om buiten te werken. Goed verzorgde, kleurrijke vegetarische maaltijden. Een kamer met eigen wc en douche voor de overnachting.
 • Een serieuze energieboost van twee ervaren intuïtieve-zakelijke-leiderschap coaches: Sander Wisse en Annemiek Hormann.